Wenkbrauw Styling

Naast het verven, harsen en epileren van de wenkbrauwen kun je bij ons ook terecht voor Henna Brows en BrowLift (ook wel, browlamination genoemd). Ook kunnen we je advies geven op het gebied van wenkbrauw make-up en styling. Hiervoor gebruiken we het hoogwaardige merk B'Kate, wenkbrauw make-up, dat ook bij ons verkrijgbaar is.

 

HENNA BROWS

Bij de Henna Brow treatment worden zowel de haartjes als de huid onder de wenkbrauwhaartjes geverfd, waardoor er een ‘ingetekend’ effect ontstaat. De henna helpt om de wenkbrauwen expressiever te maken en kale plekjes in te vullen. Henna is een natuurproduct, daardoor gaat het een verbinding aan met je huid en haartjes. Het eindresultaat zal dan ook voor iedereen verschillend zijn. Je kunt Henna kiezen als je gewone verf wat te licht vindt.

 

Tijdens de behandeling:
Tijdens de behandeling kijken we samen naar een geschikte kleur. Houd er rekening mee dat henna altijd wat donkerder uitvalt dan normale verf. Daarna gaan we de vorm bepalen, uitmeten en tekenen. De henna wordt aangebracht en moet 7-15 minuten inwerken. Daarna harsen we de wenkbrauwen in een strakke vorm.

 

Na de behandeling:
De henna blijft ongeveer 5-10 dagen mooi op de huid, en tot 5 weken zichtbaar op de haartjes. Dit is wel afhankelijk van het aantal haartjes, het huidtype en de nazorg. Wij raden u aan om niet met reiniging te werken die olie bevat, dit zorgt ervoor dat de kleur eerder van de huid vervaagt. Tevens is het van belang om de wenkbrauwen na de behandeling zeker 24 uur niet nat te maken. De eerste twee dagen zal de henna donkerder lijken, een stuk donkerder als met gewone verf. Houd hier rekening mee met het plannen van je afspraak. 

BROWLIFT

Groeien jouw wenkbrauw haartjes alle kanten op, behalve de juiste? Of heb je “wilde” wenkbrauwen? Dan is de BrowLift (ook wel de Brow Lamination genoemd) dé behandeling voor jou. Tijdens de BrowLift worden jouw natuurlijke wenkbrauw haartjes in de juiste richting geplaatst. Hierdoor ogen je wenkbrauwen meteen veel voller & strakker. Deze behandeling is voornamelijk geschikt wanneer je gekrulde, warrige, naar beneden wijzende wenkbrauw haren hebt. De behandeling is niet geschikt als je dunne, fijne, korte of heel weinig wenkbrauw haren hebt.

 

Tijdens de behandeling:
Het is aan de raden een aantal weken voor de behandeling te stoppen met epileren. We beginnen met het reinigen van je wenkbrauwen. Vervolgens werken we met 2 lotions die we korte tijd laten inwerken in de haartjes. Daarna brengen we de haartjes verder in model door ze te harsen, epileren, knippen en verven. De behandeling duurt ongeveer 50 minuten.

 

Na de behandeling:
Maak de wenkbrauwen niet nat de eerste 24 uur na de behandeling, dus ook niet in de sauna of zwemmen of sporten (ivm transpireren) en gebruik geen make-up de eerste 24 uur. Niet aan de wenkbrauwharen zitten/trekken en kam de haren niet tegen de groei richting in. Na 6 weken mag de behandeling weer herhaalt worden.