Acne behandeling

Acne kan voorkomen bij iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht en huidtype. Hoewel tieners vaak jeugdpuistjes krijgen door de pubertijd, kunnen volwassenen onzuiverheden krijgen door  verschillende oorzaken die variëren van intrinsieke factoren (stress, genetische aanleg, hormoonverstoringen, immuunsysteem) tot extrinsieke factoren (levensstijl, cosmetica gebruik, omgevingsfactoren).

Vaker dan ooit tevoren ervaren volwassenen een onrustige, onzuivere huid met ontstekingen. Heb jij hier last van? Lees verder over de mogelijkheden die wij aanbieden voor de behandeling van acne.

Hoe ontstaan acne?

Acne ontstaat door twee factoren. Allereerst door een sterke verhoorning (opeenhoping van dode huidcellen) als gevolg van een verhoogde talgproductie. Ten tweede komt het door de propionibacterium acnes (p.acnes bacterie). De combinatie van deze twee leidt uiteindelijk tot het ontsteken van de huid.

Talgklieren voorzien onze huid van huideigen vetten (talg) en vocht. Talg hebben we nodig om onze huid soepel te houden en om de huidbarrière, onze natuurlijke huidafweer, goed in stand te houden. De normale talgproductie zal niet zomaar leiden tot acne, er zijn meerdere factoren die dit beïnvloeden. In de puberteit zal onder invloed van hormonen de talgproductie verhogen, hierdoor worden de talgklieren vergroot. De afvoerkanaaltjes kunnen verstopt raken door zoveel talg en door het niet goed afschilferen van dode huidcellen zal dit samenklonteren met het talg. Hierdoor zal de porie gaan verstoppen, waardoor mee-eters ontstaan.

Een talgklier bevat een bacterie. De wand van het afvoerkanaaltje zal door deze bacterie beschadigd raken en uiteindelijk knappen. Hierdoor komt er talg in de omliggende huid terecht en daar veroorzaakt het een ontsteking. Met als gevolg: puistjes in combinatie met roodheid.

Door bijvoorbeeld stress, hormonen, het immuunsysteem, levensstijl, cosmetica gebruik en omgevingsfactoren kan de talgproductie gestimuleerd worden meer talg aan te maken. 

 

Behandeling van acne

Bij Skin Care Aurora behandelen we acne op verschillende manieren. We kijken hierbij naar de behoeften van de huid en de conditie van de huid. Omdat er veel jongeren zijn die kampen met acne hebben we 2 betaalbare behandelingen samengesteld, de CLEARSKIN30 (korte behandeling geschikt voor verwijderen van veel onzuiverheden) en de CLEARSKIN50 (fruitzuur peeling + verwijderen onzuiverheden). Daarnaast zijn ook andere behandelingen geschikt, dit wordt besproken tijdens een intake gesprek.

Bij actieve acne kiezen we vaak voor een fruitzuurpeeling omdat deze ervoor zorgen dat je huid zich sneller zal vernieuwen. De bovenste huidlaag wordt dunner, waardoor het talg in je huid beter afgevoerd wordt. Onze peelings zijn er in verschillende gradaties: van mild, voor een gevoelige acne huid tot intensievere peelings, geschikt voor een dikkere, grovere acne huid.

Microneedling passen we toe bij afnemende, niet actieve acne of een huid met acne littekens. Deze behandeling zorgt ervoor dat de huid geneest en herstelt en weer een mooiere structuur krijgt. Ook kunnen we de Bio Peel mooi inzetten bij een wat onrustige huid of als afwisseling met de Microneedling. 

 

Product gebruik

Naast behandelingen in de salon is het gebruik van (de juiste) producten thuis eigenlijk nog belangrijker. Gebruik je geen producten of gebruik je de verkeerde producten? Dan kan het zijn dat je niet van je acne af komt ondanks dat je behandelingen laat doen. Wij adviseren je graag welke producten je het beste kunt gebruiken, plan hiervoor een vrijblijvende intake. 

 

Tips bij acne:

  • Reinig je huid 1, maar het liefst 2 keer per dag met een milde reiniging geschikt voor jou huid.
  • Tandpasta op je puistje smeren? Een enorme NO GO!! 
  • Gebruik producten zonder alcohol, dit droogt je huid alleen maar uit waardoor je talgproductie weer meer word.
  • Blijf van je huid af! Hoe moeilijk het ook is, van uitknijpen en peuteren wordt het alleen maar erger en heb je kans op littekens.
  • Te hard scrubben maakt acne alleen maar erger, gebruik liever een exfoliant met fruitzuur.
  • Vermijd de zon en de zonnebank, door UV wordt de opperhuid dikker en raken talgklieren sneller verstopt.
  • Vraag mensen in je omgeving mee te helpen door te zeggen wanneer je je huid aanraakt, vaak is dit onbewust.
  • Eet zo gezond mogelijk en rook en drink niet.

CLEAR SKIN 30

Starten met een intake gesprekje

Nauwkeurige huidanalyse

Uitleggen van de behandeling

Grondige reiniging

Snelle houtskool detox peeling

Verwijderen van mee-eters en puistjes

Kort verkoelend masker

Toner, serum en dagcrème aanbrengen

Advies producten thuis en vervolg behandeling

CLEAR SKIN 50

Starten met een intake gesprekje

Nauwkeurige huidanalyse

Uitleggen van de behandeling

Grondige reiniging

Pre-peel solution (huid ontvetten)

Peeling aanbrengen en in laten werken

Peeling verwijderen en neutraliseren 

Verwijderen van eventuele onzuiverheden

Enzym mask aanbrengen

Toner, serum en dagcrème met SPF50 aanbrengen

Advies producten thuis en vervolg behandeling