Wimperextensions

Wimperextensions zijn losse wimpers die haartje voor haartje op de eigen wimpers worden geplakt. De wimperextensions verlengen en verdikken je eigen wimpers, waardoor je een heel mooi en natuurlijk effect krijgt. Je kunt (bijna) alles met de wimpers doen, zoals zwemmen, sporten en douchen. De lijm heeft namelijk een sterke hechtingskracht. Echter dienen de wimpers en de lijm goed verzorgd te worden voor het beste resultaat. Wimperextensions zijn helaas niet voor iedereen geschikt. Zo moeten je eigen wimpers in goede conditie zijn om de extensions houvast te kunnen bieden. Daarnaast mag je niet allergisch zijn voor de lijm en zijn chemobehandelingen niet gewenst voor het plaatsen van wimperextensions. Ook wordt het afgeraden wanneer je eczeem, Alopecia of een oogrand ontsteking hebt wimperextensions te laten zetten.

 

Tijdens de behandeling:
Zorg dat je naar de afspraak komt zonder make-up. Samen bekijken we welke wimpers het beste bij jouw wensen en ogen passen. De onderwimpers worden voorzichtig afgeplakt, om te voorkomen dat de lijm aan je onderwimpers plakt. Vervolgens doe je de ogen dicht en kan de behandeling beginnen. Iedere natuurlijke (volgroeide) wimper krijgt een extension aan zich geplakt. De gehele behandeling van een nieuwe set duurt ongeveer twee tot twee en een half uur. Je merkt er vrijwel niks van en je zal ervaren dat je moeite moet doen om wakker te blijven.

 

Na de behandeling:

Wimperextensions moeten goed onderhouden worden, zodat je er lang plezier van hebt. Verzorg je de wimpers niet goed dan zullen ze eerder loskomen. Het is belangrijk om je wimpers iedere dag te borstelen met een speciaal borsteltje voor je wimpers. Deze krijg je van ons mee. Daarnaast moet je de wimpers goed schoonhouden, zeker als je make-up draagt. Dit doe je met een speciale cleanser geschikt voor wimperextensions, deze is bij ons te verkrijgen. Gebruik NOOIT olie op de wimpers! We raden aan om de wimpers te laten bijvullen tussen de 2 en de 4 weken.

 

Nazorg wimperextensions

 • De eerste 24 uur na een behandeling: geen direct water op je wimperextensions, zodat de lijm volledig kan uitharden en kan hechten aan je wimpers.
 • De eerste 24 uur na de behandeling: geen sauna, niet het gezicht stomen en niet zwemmen.
 • Na 48 uur leidt een dagelijks bezoek aan de sauna of stoomcabine tot eerder onderhoud. Ook te heet douchen kan er voor zorgen dat de lijm eerder los laat. 
 • Vermijd slapen op de wimpers (zij/buikslapers zullen merken dat 1 oog sneller wimpers verliest). 
 • Laat de wimpers na het douchen aan de lucht drogen; gebruik geen handdoek of wattenschijven. Deze kunnen pluisjes afgeven en haken vast aan de wimpers. Bij het wassen van het gezicht niet in de ogen wrijven, maar zachtjes deppen.
 • Kam de wimpers dagelijks zachtjes door met een schone mascaraborstel en druk ze indien nodig in model. 
 • Gebruik NOOIT mascara of eyeliner op/bij de wimpers. 
 • Gebruik producten op waterbasis voor ogen en gezicht. Vermijd producten op oliebasis/alle producten die olie bevatten niet in aanraking laten komen met wimpers (zoals dag- of nachtcrème, make-up, shampoo, etc.). De lijm kan hierdoor loslaten en de extension valt uit.
 • Wrijf niet in de ogen en trek niet aan de wimpers. De natuurlijke wimpers kunnen hierdoor eerder uitvallen of je kunt de haarschachten beschadigen en blijvende schade veroorzaken.
 • Gebruik geen wimperkrullers, wimperkrultang of warmtekrullers. 
 • Ga niet zelf trekken of plukken aan de wimperextensions, maar laat ze op deskundige wijze verwijderen bij een professionele salon. Zo voorkom je blijvende beschadiging aan de natuurlijke wimpers.
 • Laat de wimperextensions tijdig nabehandelen. Wij adviseren elke 2 à 4 weken een nabehandeling te doen, aangezien iedereen elke dag tussen de 4/8 wimperhaartjes per oog verliest. Dit is een natuurlijk proces.

LETOP: wij geven in geen geval garantie op de wimpers. We kunnen niet zien wat je er thuis mee doet en hoe je slaapt. Soms laten er meer haartjes los dan gewenst, je kunt ze dan eerder weer laten bijvullen.